top of page

Чому гомеопатія не допоможе?

Прибутки від продажу гомеопатичних препаратів вимірюються мільярдами доларів, що красномовно підкреслює їхню популярність не лише в Україні, але й у всьому світі.


З іншого боку, жодне належне наукове дослідження не змогло довести, що хоча б 1 із таких препаратів може вилікувати яку-небудь хворобу. 


Основа гомеопатичних препаратів – це зазвичай мінерали, речовини рослинного або тваринного походження. Їх розводять багато разів (за чіткою рецептурою, найчастіше водою чи спиртом), щоб концентрація цих речовин була низькою.


Деякі з цих речовин вважаються потенційно небезпечними для здоров’я людей. Тому їх не використовують у класичній медицині. Навіть у розведеній формі вони можуть бути шкідливими. Наприклад, у гомеопатії використовують нозоди – препарати, які виготовлені на основі культур мікробів, патогенних організмів та збудників.


Отже, при лікуванні гомеопатією ви ризикуєте здоров’ям, якщо виробник використав неякісну або небезпечну сировину, або якщо був порушений процес виробництва. У всіх інших випадках гомеопатія не нашкодить. Але й не допоможе! 


Джерело: МОЗ України


11 переглядів
  • Дизайн без названия (4)
  • 3
  • 1
bottom of page