top of page

«Терпіти» чи не «терпіти»? Ось у чому питання

Частота сечовипускання – явище індивідуальне та залежить від багатьох факторів: віку, спожитої рідини та навіть стресу. Проте у середньому більшість людей відвідують вбиральню 6-7 разів на день. Дехто думає, що треба «терпіти» якомога довше, адже це корисно для здоров’я та дозволяє не відриватися від роботи. Чи дійсно це так?


Ні, утримуватися від сечовипускання не потрібно. Тобто якщо у вас виник позив і ви маєте можливість в той момент це виконати, то відвідайте вбиральню. Рекомендовано утримуватися не більше 4-х годин (за винятком сну). Триваліший проміжок часу між сечовипусканням негативно впливає на тонус сечового міхура. Окрім того, застій сечі може сприяти утворенню конкрементів, якщо у вас до цього є схильність.


Тому пийте достатню кількість рідини та відвідуйте вбиральню, коли у вас виникає до цього позив, не потрібно утримуватися від природного процесу. І пам’ятайте, якщо ви помітили болючість при сечовипусканні, зміну кольору сечі чи її добової кількості, то обов’язково зверніться до лікаря-уролога Крижопільської ОЛІЛ!


Джерело: Medical News Today


23 перегляди
  • Дизайн без названия (4)
  • 3
  • 1
bottom of page